Boho inspired: Бяла дантелена рокля и цветя в косите

Времето – за него си мисля много често напоследък. Как само минава. Аз все имам усещането, че до вчера бях дете, с обелени колене, колело, безгрижна, вдъхновена. Детето, което рисува, прави дрехи, участва в уличен театър… еххх, толкова мили спомени. И един ден се оказа, че май и аз съм пораснала. Щипнал ме е капанът на възрастните и връщане назад няма. Осъзнах го, когато приятели и братовчеди започнаха да минават под венчилото и да имат деца. Да си призная, миналата година ме шокираха тези новини. Казвах си “Как”, “Защо”, “Но ние сме малки”. Тази година приемам събитията по-нормално и им се наслаждавам. (тук ще намериш визията ми от сватбата на Силвия през ноември миналата година)

И като оставя душевните си терзания и факта, че детството страшно ми липсва настрана, днес ще ви разкажа за събота, май 31. Това е денят, в който Марти, моя братовчедка и моден дизайнер, се омъжи. Тя беше приказна булка – нежна, красива, както каза Ели, нейната майка, истинска роза. Пожелавам и да бъде безмерно щастлива и обичана! И очаквам да стане един от известните български модни дейци. Ето я и нея :)

Сватбата на Марти_бяла дантелена рокля

Сватбата на Марти_бяла дантелена рокля

Сватбата на Марти_бяла дантелена рокля

 

Тези празници винаги са очарователни. Хората са щастливо-тъжи, развълнувани, бушуват хиляди емоции, хубави :) Както казва Ирина Сардарева, сватбата е празник. Затова е хубаво да се облечем празнично, да бъдем много красиви. Да си призная, аз исках да бъда с украса за глава на Ирина на сватбата, но до последния момент не бях сигурна дали ще отида. Имах изпит в неделя, в 10 сутринта и трябваше всички да станем доста рано, за да стигна навреме в София.

Бяла дантелена рокля и цветя в косите

Бях решила, че искам да бъда с бяла дантелена рокля за сватбата на Марти. Не знам как ми хрумна, вероятно бях повлияна от бохо стилистиката, свободата, младостта. Исках тази дантелена рокля, която виждах само във въображението си и знаех, че задължително ще я комбинирам с кафяво – сандали, чанта и колан. Но моята рокля все още я нямаше в нито един магазин. Примирих се, че ще бъда с друга, зелена, и в петък съвсем случайно влязох в един аутлет. Тази рокля е 3 номера по-голяма от моя, но когато я видях, знаех, че това е тя. Прецених, че с колан мога да компенсирам големия размер, а и дължината ми допадна. Вече беше моя. Оставаше само проблемът с косата. Исках украса от Ира, но вече беше късно и реших да подходя креативно. В събота сутрин се озовах в магазин по 1 лев в търсене на изкуствени цветя – нещо симпатично исках да намеря. Уви, имаше само бели лалета. Какъв беше шансът… Не мога да сложа бели лалета, си казах. Все пак достатъчно прекалих с бялата рокля. Струва ми се, че само булката можеше да е в бяло, но последните 2 месеца виждах точно тази рокля в главата си… Все пак купих лалетата. Казах си, ще измисля нещо. Прибрах се и ги боядисах с коралова текстилна боя. И понеже имах около 2 часа, накрая ги изсуших със сешоара. Но крайният резултат определено ми хареса. Трябва да отбележа, че идеята за цветята нямаше да ми дойде, ако не бях написала поста за 9-те урока за стил от Фрида Кало миналата седмица, така че тя е единственият виновник да го направя. И знаете ли, чувствах се страхотно! :)

Бяла дантелена рокля и цветя в косите

Бяла дантелена рокля и цветя в косите

Бяла дантелена рокля и цветя в косите

Бяла дантелена рокля и цветя в косите

Бяла дантелена рокля и цветя в косите

Бяла дантелена рокля и цветя в косите

Бяла дантелена рокля и цветя в косите

Искаш ли съвети за стил, мода и още специални неща от мен?

Влез в клуба на Nojici и ще ти изпращам всичко най-ценно и интересно директно в пощата!

Всичко, което трябва да направиш, е да напишеш името и имейл адреса си в кутията долу :)

 

Written by Aneliya Magleva