Urban Turban: Стилен аксесоар за смели дами

В търсене на себе си човек стига до интересни места. В началото всичко е идея и изглежда далеч. После си казваш “защо не… какво ме спира да го направя?”. Идва и моментът с “ами какво ще кажат хората?”.. “дали мога да изляза така?”. И сам си поставяш бариери. Нахлузваш дънките и пуловера и пак си си същият. Мечтаеш да бъдеш различен, да бъдеш забелязан, да те запомнят… но нещо все те спира да бъдеш себе си. Такъв беше и малкият ни експеримент с urban turban в центъра на София.

Urban Turban: Тюрбан в града

Кога спира да ти пука какво ще кажат хората?

Мисля си, най-голямата бариера за човек е винаги да се чуди как ще го приемат хората и да се опита да им се хареса. Приятелю, никога няма да те харесват всички. Ако се случи, значи има нещо сбъркано в теб.

Когато си дадох сметка, че има хора, които не ме харесват, понесох голям удар и след това се освободих от най-големия товар, който можех да сложа върху себе си. Това стана, когато бях на около 10. Тогава уших първите дрехи в живота си без да мога да шия, облякох си ги и отидох да взема баба от работа така. И това не беше всичко… уших пола и на братовчедка ми Деси и двете заедно отидохме при баба, пременени с нови одежди. Разбира се, баба щеше да получи удар, когато ни видя и първото, което каза, беше “Анелия, луда ли си да се облечете така?! Ами какво ще кажат хората?”. Отговорих много просто – “не ме интересува, ще изглеждам и живея както ми харесва!”. И та така, от тогава до сега :)

Моментът, в който спира да ти пука какво ще кажат хората, е моментът, в който започваш да живееш за себе си.

Urban Turban: Тюрбан в града

Ще се осмелиш ли да сложиш urban turban?

Тюрбанът е един от най-елегантните аксесоари за глава измислян някога. Спомням си жените в Ню Йорк, които го бяха вписали в градския си стил или страхотните дами от African Prints In Fashion, които следя и ме вдъхновяват, както и жени като Шейха Моза, които излъчват сила и женственост. С тюрбан. Така им се наслаждавах няколко месеца и накрая си казах “Правя го!”. Няколко клипчета в YouTube, доста неуспешни опити и една неделя вкъщи с вино, best friend Деси и Sex and the city 2 и магията се получи. Най-накрая открих тайната да направя шалът да изглежда като тюрбан, без да се разпада.

След тази малка победа дойде и новата идея… защо да не го включа в личния ми urban style… а защо да не кажа на още 2 приятелки и да отидем да се снимаме така в центъра (автентична градска среда).. :) и така Деси и Каси ми се навиха на щурата идея и вече не бях само аз. Бяхме 3 + Лорчето, която е главният виновник за всички страхотни снимки.

Urban Turban: Тюрбан в града

Как да носиш тюрбан в града?

Има много личностни въпроси, които да си зададеш, преди да откриеш автентичния си личен стил.

Знаеш ли, дрехите и аксесоарите са отражение на теб и твоята личност. Не се загръщаш или криеш с тях. Показваш себе си. Ако съумееш да ги използваш правилно ще бъдат като твоята армия от смели войници и ще ти помогнат да постигнеш всичко, което искаш. Не се шегувам! Ако искаш да изглеждаш като строг професионалист или артист, първо го показваш с дрехите и начина, по който изглеждаш.

Както знаеш, аз съм много далеч от строгия професионалист и корпоративната среда. Затова и в личния ми стил няма нищо, което напомня този живот, но това е тема на друг пост :)

Обратно към тюрбана… сигурна съм, че ти харесва идеята и си представяш как отиваш в центъра и изведнъж всички вперват погледи в теб – кой осъдителен, кой радостен и подкрепящ.. когато нас ни видяха в този вид, валеше проливен дъжд. Устните на хората бяха заели обратната на усмивка форма, някаква тъга се четеше и очите им и всички бяха забързани към вкъщи или чакащи в задръстване. Нищо не очакваш от този момент докато не се появят 3 момичета с тюрбани и не се чуе бурният смях, защото наистина изживяхме момента. Знаеш ли какво стана? Обърнахме формата на устните нагоре, в усмивки. В онзи мрачен, дъждовен неделен следобед, от който нищо не очакваш. Струва си! :)

Urban Turban: Тюрбан в града

Как да го носиш ли?

Както го усещаш. За тази визия аз избрах класическа пола с висока талия (ето и една Mafia Wars визия със същата пола) и риза без ръкави. И двете привидно официални дрехи изглеждаха някак лежерни. Вързах ризата на талията си, за да подсиля това усещане и добавих дънково яке, което е символ на urban style-а.

Urban Turban: Тюрбан в града

Urban Turban: Тюрбан в града

Аксесоарите?

Тук можеш да играеш. Аз носих повече аксесоари от обикновено и за да избегна ефекта на кича, избрах всичко да бъде в черно-бялата гама. Единствените pop-colors идват от трите брошки на джоба на якето. Споменах ли, че можеш на носиш всичките си брошки накуп, ако направиш добра композиция? :)

Особено ценни са ми обеците, защото са винтидж и са живели друг прекрасен живот преди да ги срещна. Колието е лично мое дело и едно от най-красивите и вечни неща, които съм правила. А зелената брошка е с естествени камъни, които уж имали някакви специални мистични-магични свойства :) Другите две брошки пък са от семейната колекция и аз счупих опашката на тигъра… изобщо аксесоари с история. Специални :)

Urban Turban: Тюрбан в града

Urban Turban: Тюрбан в града

Цветовете?

Играта с цветовете винаги е забавна. Аз отделям време да помисля какво послание искам да изпратя на хората, които ме видят днес и в какво настроение съм. На база на това решавам визията (дрехи + цветове + аксесоари). За този сет използвах черно-бялата гама + синьо, които са базови цветове и добавих контраст с любимите ми червени кларкове. Можех да избера да нося и цветен тюрбан с този сет, но предпочетох да бъде черен, защото исках да постигна по-драматично и силно излъчване.

Urban Turban: Тюрбан в града

А това са Каси и Деси, които си построиха визии с доста различни от моите цветове :)

Urban Turban: Тюрбан в града

Urban Turban: Тюрбан в града

Защо urban turban?

На първо място защото е страхотен и много екстравагантен аксесоар. Когато го носиш, имаш чувството, че носиш много специална корона и дори имаш супер сили :)

Харесвам го, защото е различен и е специален, перфектният аксесоар, ако искаш да постигнеш емблематичен личен стил или поне визия.

Перфектен е за плажа, ако не се осмелиш в града :)

Ще ти помогне да отвориш съзнанието си за нестандартни неща и да станеш по-смела. И няма да бъде заради самия аксесоар, а защото си взела решение да бъдеш различна и си готова да бъдеш в центъра на вниманието и да покажеш себе си такава, каквато си! :)

Urban Turban: Тюрбан в града

Urban Turban: Тюрбан в града

Urban Turban: Тюрбан в града

Аз също ще те подкрепя в това да бъдеш смела, силна и привлекателна жена и най-вече да бъдеш себе си!

Urban Turban: Тюрбан в града

Обявявам една малка игра за смели дами!

Ако искаш да се видиш с много различна градска визия, да носиш тюрбан и да се забавляваш с нас на фотосесия из софийските улици, сега е моментът да ми кажеш :)

Ето как да се включиш в играта

Започвам от наградата… няма да е нищо материално (освен ако не съм подготвила специална изненада :)). Ще бъде фотосесия с мен за Nojici в София с градска визия с тюрбан. Ако ми се довериш, аз ще направя стайлинга, а професионалният ни гримьор ще направи грима ти. Ще ти направя и много специална корона-тюрбан. И ти обещавам толкова много смях и емоция, която няма шанс да забравиш :)

Освен това ще ни снима един от най-добрите и най-любимият ми фотограф – Лора Дудушка :)

Как да се включиш?

  1. Напиши ми коментар под този блог пост, че искаш да се снимаш с мен в следващата фотосесия и си готова да промениш стила и живота си към страхотни :)
  2. Последвай Nojici в Instagram и Facebook
  3. (по желание :) ) сподели този пост с приятелка, която иска да промени стила си, но не намира смелост

Кой печели?

Както и в предната игра на Nojici, победителят ще изтегля напълно случайно. Периодът за включване е 28.04-08.05.

Ако ти си победителят, ще чуеш името си във видео и очаквай съобщение от мен във Facebook, за да се уговорим за дата и час на снимките :)

Снимки: Лора Дудушка

Written by Aneliya Magleva