NBC 2: Твоят идеален клиент – къде и как да го намериш

Здравей и добре дошъл в Nojici Business Challenge, Стъпка 2. В днешното видео ще си говорим за това кой може да бъде твоят идеален клиент спрямо продукта или услугата, които искаш да продаваш.

Да познаваш и разбираш клиента си е основополагащо за успеха на бизнеса ти. Може да имаш страхотен продукт, но ако не знаеш кой би го купил и защо, шансовете да се провалиш са големи.

От друга страна, ако добре познаваш таргет групата си, можеш да продаваш не само един продукт или услуга, а всичко, свързано с твоята сфера на дейност, от което вероятно има нужда твоят клиент.

В това видео ще научиш:

  • Кой би могъл да бъде идеалният клиент за твоя продукт
  • Къде да го намериш онлайн и офлайн
  • Как да го проучиш и да „заговориш“ на неговия език

Ще ти дам и няколко удобни инструмента за търсене и проучване, които ще ти разкрият цялата необходима информация.

ЗАДАЧА:

Направи профил на твоя идеален клиент според продукта/ услугата, които предлагаш и проблема, който решаваш за клиента си. Във файла ще намериш въпросите, които ще ти помогнат да се ориентираш по-лесно. Свали файла от ТУК>>

Ако не си гледал първото видео от серията, ще го намериш ТУК>>

Линк към Facebook Audience Insights ТУК>>

А блогът на Лори можеш да видиш от ТУК>>

А ако тепърва чуваш за Nojici Business Challenge, това е предизвикателство към всеки човек с идея за бизнес, което цели да ти помогне да стартираш и да спечелиш първите си приходи онлайн. Целта е да намериш начин да печелиш, правейки това, което обичаш или можеш. А аз мога да помогна като споделя моя опит и знания по темата, които ще ти спестят доста пари и няколко месеца (минимум) главоблъсканици.

Предизвикателството се състои от 4 видеа, които ще се публикуват в рамките на един месец.

  • Целта – да ти помогне да стартираш бизнес от твоя мечта, страст или умение.
  • Уроците – съдържа 4 важни урока, които бих искала някой да ми беше казал, когато аз започвах бизнес. Затова сега ги споделям с теб. Ще има и задача след всяко видео и ако си сериозен, след 4 седмици ще имаш много добра представа как да превърнеш страстта си в бизнес. Ще знаеш какво да продаваш, на кой ще го продаваш и как да го продаваш.
    Ако все още не си чел безплатната книжка за превръщането на страстта в бизнес, можеш да я свалиш от ТУК>>
  • Общността – имаме си бизнес група на Nojici, в която ще водим разговор и по предизвикателството. Към всяка тема ще има отделна дискусия. За Седмица 1 ще дам линк под видеото. Там ще намериш и задачата, както и въпросите, върху които да помислиш.
  • Покани приятел – не е готино да си сам в каквото и да било, но да помогнеш на приятел и да сбъднете мечтите си заедно е несравнимо! Затова ти предлагам да поканиш още някой в предизвикателството. Така вие също взаимно ще се мотивирате и ще си помагате. И успехите ще дойдат много по-бързо!

Абонирай се за канала на Nojici в YouTube, за да получаваш нотификация за всяко видео, веднага щом го кача, от ТУК>>

Written by Aneliya Magleva