Как да стилизирам основни цветове?

Неделя следобед преди около 2 седмици. Най-накрая изгря малко слънчице след дългите снежни и студени седмици. Беше време за фотосесия за CopySocial. Първата. А CopySocial е агенция за дигитален маркетинг. Онази, за която мечтая от години. Да, вече съществува. Създадохме я и аз съм неописуемо щастлива. Тепърва предстои да ви разказвам много за нея. Защото да имаш собствен бизнес е като да има собствено дете. Несравнимо!

Но да се върнем на снимките. Нямахме сценарий, нито концепция. Искахме да заложим на емоцията, онази първична, неподправена емоция. Разбира се, не е случайно. Нашата фотографка – Теди от The Rainbow Photography ни подтикна. Защото тя улавя емоциите и не обича да снима с декори. Затова Теди снима предимно деца. Тя ги обожава! :)

А за неподправени снимки ми трябваше и неподправена визия. Няколко дни по-рано си бях купила бялото яке, което напомня на тренч, но не е. В него ми харесват правите линии и правоъгълния силует. Разбира се и белия цвят. В този си вид якето може да бъде носено с всичко. Избрах да го комбинирам със сини дънки (skinny jeans) и блуза на райе в бяло и черно. Този сезон обожавам райета и точки. Добавям и цветя – големи и навсякъде – от дрехите до интериора. А за да вкарам цветни петна във визията си, добавих още един основен цвят – червено. Любимите ми червени обувки, които често виждате и чантата в корейски стил. Тъй като снимахме работна фотосесия, чантата беше най-подходящия избор, защото е дамска интерпретация на мъжка чанта за документи.

Aneliya Magleva

Да се върнем на въпроса – как се комбинират основни цветове?

Основните цветове са лесни за комбинация. Единственото, за което внимавам, е цветовете да бъдат в гами, които изглеждат добре заедно. Бяло и черно винаги са много подходящи. Червено – то е класика. А синьото е добавка в ансамбъла от традиционни основни цветове. То само по себе си се комбинира добре с червено. Нямаше как да пропусна перлите и яката Nojici, стил CHANEL, която направих преди няколко месеца.

Как да комбинираш основни цветове_nojici_copysocial

Как да комбинираш основни цветове_nojici_copysocial

Как да комбинираш основни цветове_nojici_copysocial

Как да комбинираш основни цветове_nojici_copysocial

Как да комбинираш основни цветове_nojici_copysocial

Как да комбинираш основни цветове_nojici_copysocial

Как да комбинираш основни цветове_nojici_copysocial

Как да комбинираш основни цветове_nojici_copysocial

Как да комбинираш основни цветове_nojici_copysocial

Рецептата – как да постигнеш същата визия?

Съставки:

чифт дънки или панталон в солиден цвят.

блузка – на райе или точки. Не ти препоръчвам да е само в един цвят, защото ще се загуби закачката във визията и ще стане скучна.

яке – кръщавам го най-общо яке. Може да бъде тренч, но ти препоръчвам да избереш нещо подобно на моя модел. Има няколко причини и основната е в кройката. Правоъгълният силует показва минималъзъм и сила. Подходящ е за работна визия. Аз ходя и на срещи с него, защото кройката респектира. Традиционната женственост е почти заличена от нея. Има и още една причина – цветът. Този сезон обожавам бяло, но трябва да споделя и един от любимите си трендове – меките, пастелни тонове. Комбинацията е уникална – респектираща кройка и пастелно розово, например :) Изборът е твой. Важно е да се чувстваш себе си!

Обувки – обожавам различните обувки. Почти никога не купувам черни, а червените са ми слабост. Харесвам ретро моделите, като тези, които нося на снимките, защото са стилни. Важното е да бъдат акцент във визията и да за забелязват.

Чантата – за такава визия най-подходящи са чантите тип клътч, които носиш в ръка.

Аксесоари – аз обичам перли и мога да ги комбинирам с всичко. Но можеш да избираш. Перлите не са must :) Тук е важно да подбереш бижута, които респондират с посланието, което искаш да предадеш с визията си.

Смеси всички съставки с любов и фантазия! И докато се оглеждаш в огледалото, си представи ситуации навън, където ще се появиш изглеждаща така. Представи си как събираш всички погледи. Усети го. Преживей го. Усмихни се на огледалото, сложи парфюм и излез да завладееш света. Каквото и да облечеш, най-важното нещо е да се чувстваш страхотно в него. Само така предаваш своята енергия и на хората, а те ще бъдат възхитени от теб! Аз наричам това Positive Clothing и тепърва ще говоря много по тази тема.

Ако искаш да получаваш съвети за стил и обличане от Nojici, остави имейла си в кутията и аз ще ти изпращам най-доброто! :)

Снимки: Теодора Борисова от The Rainbow Photography

Written by Aneliya Magleva