Печелят ли се пари от Интернет? И как ТИ да започнеш да печелиш

Много хора днес искат да печелят пари от Интернет и си представят лаптопа си като един пълен банкомат, който веднага ще започне да им дава пари, веднага щом намерят “схемата”.

Представят си, че напускат работа, започват да пътуват, купуват си апартамент, и особено важно – онази скъпа спортна кола, за която винаги са си мечтали.

Е, ще трябва да те разочаровам – такова нещо не съществува, или поне не е част от моята ценностна система. Иначе има някои black hat начини, с които става лесно, но аз никога не съм ги пробвала и не мисля да го правя.

Пари от Интернет не се печелят!

Лаптопа ти няма да се превърне в банкомат за една нощ и ти да спреш да работиш и да се забавляваш цял живот.

Но можеш да построиш бизнес, който печели (дори достатъчно за всички лъскави придобивки) и да използваш Интернет за целта.

Обърках ли те?

Първо не се печелели, сега пък можело…

Вдигам завесата.

Интернет не е нищо особено. Той е просто маркетинг канал, чрез който стигаш до потенциалните си клиенти почти мигновено и на много ниска рекламна цена, сравнена с традиционната реклама.

Nojici - Как да превърнеш страстта си в бизнес

Скролни до края на статията, за да свалиш тази безплатна книжка, която ще ти покаже как да превърнеш всяка страст в бизнес.

Какво ти трябва, за да започнеш да печелиш пари от Интернет?

 1. Трябва да имаш нещо, което да продаваш.
 2. Трябва да разбереш на кого ще го продаваш
 3. Трябва да откриеш начин да стигнеш до потенциалните си клиенти и да ги убедиш, че си струва да похарчат парите си точно за твоя продукт или услуга

Сега разбра ли защо в началото казах, че не се печелят пари от Интернет?

Истината е, че ти не ги вземаш от мрежата.

Получаваш пари, единствено ако имаш продукт или услуга, които продаваш и има хора, които биха похарчили своите трудно спечелени пари за твоя продукт.

Много хора трудно разбират концепцията за Интернет бизнес и се провалят или по-лошо – никога не започват. Не започват собствен бизнес поради две основни причини – страха от провал или страха от Интернет – новата и непозната среда.

Вярвам, че ти, след като четеш и слушаш уроците, които аз научих по трудния начин, не си един от тях.

Вярвам, че ти искаш да успееш и да следваш мечтите си.

И вярвам, че можеш да го направиш.

Ако стартираш сега, в твоето бизнес уравнение сигурно е пълно с неизвестни. Например какво да продаваш, на кой да го продаваш, как да накараш хората да купят… Но това са неща, които се учат!

Nojici-печелят ли се пари от интернет

Ако имаш пламъка, онова изгарящо чувство, което не ти позволява да сбъдваш мечтите на някой друг, а искаш да следваш собствения си път, значи си един от нас!

Аз и всички мои приятели имаме различни онлайн бизнеси. Благодарна съм на живота и на себе си, че безусловно вярвах, че имам силата и смелостта да следвам мечтите си. Е, има и много здрава работа в това начинание, но си струва. Ние се виждаме постоянно и споделяме успехите и провалите си. Учим един от друг. И повярвай ми, няма университет, който да ми е дал по-добри уроци от тези, които уча по моя собствен път и тези, които с приятелите ми споделяме.

След известно време, в което се учехме от уроците си един от друг, разбрахме, че е време да споделяме и с други хора. Говоря в множествено число, защото и част моите приятели имат блогове, които ще ти е полезно да следиш. Това са VelizarV, Николай Чакъров и LeanHustler за момента.

От декември всички заедно си имаме и СЕКТАТА – Facebook група за бизнес и предприемачество, в която споделяме опит и ресурси напълно безплатно. Предстои да направим и уебинари и видеа, които ще бъдат достъпни само за членовете на групата. Ако искаш да влезеш в най-готината секта в България, кликни ТУК.

Аз вярвам, че когато разбереш нещо, научиш как се прави, започнеш да го прилагаш и то е успешно, е време да споделиш с другите опита си. Време е да помогнеш.

Как да превърнеш страстта си в бизнесЗатова написах кратка електронна книга (гайд), който съдържа 9-те стъпки от бизнес и маркетинг гледна точка, които помогнаха на нас с Деси да създадем CopySocial и да започнем да печелим, без да се налага да работим от 9 до 6. Сега можем да си позволим много неща, които нормалната работа не би могла да ни даде. Най-важното, което собственият бизнес ти дава обаче, това е свободата. Свободата да избираш. Свободата да бъдеш себе си. Свободата да решаваш. 

Ако искаш и ти да започнеш собствен бизнес и да имаш свобода за всичко, което искаш да направиш, вярвам, че този гайд ще ти помогне много. Кръстих го “Как да създадеш бизнес около страстта си”, защото знаеш ли, парите никога няма да те направят истински щастлив. Но щастлив ще те направи да правиш това, което обичаш и да виждаш, че всеки твой ден има смисъл и нямаш търпение да го изживееш!

За кой е “Как да превърнеш страстта си в бизнес”?

Той е за всеки, който иска фреш старт. Както много хора ми казаха „Аз искам да започна нещо свое, но нямам идея какво и как”.

 • Ако искаш да превърнеш идея в бизнес
 • Ако искаш да започнеш бизнес
 • Ако искаш нещо свое
 • Ако искаш просто да продаваш онлайн
 • Ако искаш да промениш себе си
 • Ако искаш да видиш скритите възможности, които всъщност са пред очите ти

Какво ще научиш в този гайд?

 1. Каква е твоята страст и как да я превърнеш в пари
 2. Какъв тип бизнес е най-подходящо да стартираш
 3. Кой е твоят идеален клиент
 4. Какво ще продаваш – продукт или услуга
 5. Как да представиш продукта/ услугата си – уебсайт или по друг начин
 6. Как да достигнеш потенциалните си клиенти
 7. Напиши си целите – не се шегувам
 8. Стартирай LEAN – без много много жертви
 9. Тествай и Оптимизирай

Само тези 9 стъпки са достатъчни, за да стартираш какъвто си поискаш бизнес, където и да е по света.

Приеми го – нямаш ограничения!

А сега свали гайда и поемай смело към собствените си мечти :)

 

Свали “Как да превърнеш страстта си в бизнес” от ТУК

 

Written by Aneliya Magleva