Как да откриеш най-големия проблем на потенциалните си клиенти и да продаваш повече

Случвало ли ти се е да имаш страхотен продукт (или идея за такъв), с уникално качество, който на практика всеки би бил щастлив да има?

А случвало ли ти се е никой да не иска да купи този продукт? Хората някак да не разбират защо трябва да си го купят… или мислят, че не им трябва в момента.

Тази ситуация се случва на много хора, които започват да правят бизнес. Фокусират се върху това да направят най-добрия продукт и когато най-накрая вече са готови да продават, никой не е готов да купи.

Запомни едно – хората не купуват, когато ти си готов да продаваш. Те купуват, когато имат добра причина за това. Обикновено причината да купят нещо е, че имат проблем и търсят решение. Те искат да преминат от “болка към щастие” и твоят продукт може би е подходящият инструмент за това.

Всъщност всичко, което трябва да разбереш, е каква е болката на хората и как да им покажеш, че точно твоят продукт е “аспиринът”. Веднъж открита, тази малка тайна ще презарежда банковата ти сметка отново и отново всеки ден. Освен това, ти ще помогнеш на много хора и ще направиш живота им по-щастлив. А само бизнесът, който създава истинска стойност, може да бъде устойчив!

Както често казва, никой няма да купи продукта ти заради самия продукт, просто защото на хората не им пука за теб и бизнеса ти. Ние, хората, по природа сме егоисти и мислим само за себе си и собствените грижи. Интересуваме се само от това как да направим живота си по-щастлив и да получаваме повече удоволствие.

Колкото по-рано разбереш тази проста истина, толкова по-бързо ще успееш да повишиш продажбите си.

Тайната тук е много проста – покажи на потенциалните си клиенти, че твоят продукт може да реши определен техен проблем и им покажи как след употребата на продукта ти, животът им ще стане по-хубав и по-лесен :)

В това видео ще научиш:

  • трите най-важни въпроса, които трябва да си зададеш, за да откриеш болката на клиента си
  • как да откриваш истинската причина, заради която хората биха купили (тя никога не е тази, която изглежда очевидна или логична)
  • как да представиш продукта си така, че той да бъде “аспиринът”, от който потенциалните ти клиенти имат нужда
Written by Aneliya Magleva