CHANEL inspired look: черно, бяло и гарсонетка за #GSNSofia

Често се вдъхновявам от matmuaselle Chanel. Има много причини, но основната е премерения шик, който не остава незабелязан. В моята представа Chanel е черно и бяло в големи дози и онази малка, кокетна гарсонетка, открадната от мъжкия гардероб. Другият аксесоар е малката черна чанта, а за малката черна рокля дори няма нужда да споменавам :)

Съвет: Ако искаш да постигнете стилна визия, вдъхновена от matmuaselle Chanel, облечи се в черно и бяло. Комбинирай дрехите така, че да се чувстваш свободна в тях и добави един от двата емблематични аксесоара. Перлите също за ключови, но за моя сет не бяха подходящи. И преди да напуснеш къщата, премахни нещо от себе си. Остави само онези бижута, които допълват визията, без да се натрапват :)

Моят CHANEL inspired look построих върху шапката. Винаги трябва да се започне от някъде и е много забавно, ако започнеш от аксесоарите. С тази разкошна шапка далеч не ми беше трудно. Знаех, че трябва да мисля в черно и бяло и следващото нещо, което добавих, беше полата. Със сигурност не исках още един bold color, така че райето дойде като естествено продължение. Проблемът се оказа в това, че блузата е широка и не ми допадна вкарана в полата, нито извън нея. Ноо, както знаете, няма нерешими ситуации :) Направих възел в страни, просто, за да пробвам дали ще ми допадне. И се влюбих! Открих една тотално нова визия с дрехи, които са в гардероба ми от повече от година. Всичко това беше провокирано от вдъхновението и щастието, което шапката ми донесе, благодарение на още една емблематична дама, която съм много щастлива да познавам – Ирина Сардарева.

CHANEL inspired look_boater hat_midi skirt_striped blouse

CHANEL inspired look_boater hat_midi skirt_striped blouse

CHANEL inspired look_boater hat

Разбира се, няма модно решение без грим и прическа. Този път и за двете се погрижиха професионалисти и в моите очи резултатът е фантастичен. Въпреки че отделям, по моя мнение, достатъчно време за грим и коса, някак не ми се получават толкова добре.

CHANEL inspired look_boater hat_midi skirt_striped blouse

CHANEL inspired look_boater hat_MAC cosmetics_velvet lipstick

А тази визия не беше случайно подготвена. Бях поканена от списание Грация да бъда един от стилистите на Grazia Shopping Night (благодаря ви, прекрасни дами от Grazia!). А останалите стилисти бяха още дузина любими модни и beauty блогъри от България и двама страхотни професионални стилисти. Нашата мисия беше да пазаруваме заедно с посетителите на мола, да създаваме творчески модни решения и най-вече да се забавляваме. А преди това всяка от нас одекорира собствен манекен, което беше супер забавно.

Graziashopping night Sofia_Bulgarian fashion bloggers

Grazia shopping night Sofia_Bulgarian fashion bloggers

Grazia shopping night Sofia_Bulgarian fashion bloggers

CHANEL inspired look_boater hat_midi skirt_striped blouse

GSN Sofia_Bulgarian fashion bloggers_stylists

GSN Sofia_Aneliya_Tuti_Orlin

А това е най-прекрасната Мис Кайра от Edgy Cuts :)

GSN Sofia_Nojici_Edgy Cuts_Kayra and Aneliya

GSN Sofia_Nojici_Edgy Cuts_Kayra and Aneliya

Целият ден беше изпълнен с много смях, снимки, типично женски забавления и толкова приятни емоции, които все още ме държат във възторг :)

GSNSofia_Aneliya Magleva_Bulgarian fashion blogger_Nojici

Снимки: Десислава Черкезова, Атика Медиа, Стоян Стоянов

Облекло:

Пола: Nojici

Блуза: Nojici

Шапка: Ирина Сардарева

Брошка: handmade

Обувки: Svik Пещера

Със сигурност ще повторя ролята на стилист, дори вече замислям нещичко… Затова ще се радвам да напишеш в коментар – Ще ти бъде ли полезно и интересно, ако ти помогна да изградиш собствения си стил, който да те отличава от всички останали и да ти помага да постигаш целите си?

Защото дрехите са инструменти, ако ги използваме правилно :)

 

Written by Aneliya Magleva