Бизнес идея: Този тренд се превръща в бизнес за милиони, благодарение на Instagram

Социалните мрежи са силен двигател на най-различни трендове, а маркетинговите съобщения се разпространяват със скоростта на светлината. В момента инфлуенсърите в Instagram са толкова силни, че са способни да направят един бизнес супер успешен и печеливш, стартирайки от нула. И със същата скорост могат да го съсипят.

Причината?

Имат хиляди последователи, които ги познават и им вярват. Но идеята на този пост не е да ти говоря за инфлуенсър маркетинга.

Преди няколко месеца написах безплатен гайд за това как да стартираш бизнес около страстта си. Той помогна на много хора да започнат и им даде вяра в себе си. Имаше обаче и други… те ми казаха “Ани, аз нямам страст, която да превърна в бизнес. Какво да правя сега? Къде да я търся тази страст… :(“

Не е нужно да имаш страст, за да създадеш бизнес около страстта!

Причината?

Не ти си клиента!

Нужно е много хора да имат страст, заради която биха похарчили пари.

Каква е ролята на твоя бизнес?

Да им даде продукт, свързан с тази тяхна страст. И да спечелиш, разбира се :)

Какво ти трябва?

 • страст на хората
 • тясна ниша
 • внимание, за да видиш възможността
 • в някои случаи, както и в този – тренд

Ако ме следиш в Instagram, сигурно вече си видял поста ми за този тренд. Ако не, последвай профила ми още сега, защото там публикувам идеи и съвети, които не публикувам нито в блога, нито във Facebook :) малко съм пристрастена към Insta…

Ако сега имах повече време, щях да хвана този тренд и да го превърна в бизнес 🌵 Един страхотен тренд има в момента, приемно на запад, основно в Instagram, при нашето поколение 🌿отглеждане на стайни растения. Защо го казвам ли? 💡искам да ти дам една идея – ако сега започвах бизнес, знаех за тренда и че мога да стигна до тези хора със социални мрежи, щях да започна точно този бизнес. Защо❓ 1. има огромен потенциален пазар от хора, които се кефят на идеята и са свикнали да четат гайдове преди всяко действие. И да си плащат за това. 2. Не е нужно аз да имам тази страст (а в случая и аз отглеждам стайни растения. Успешно 😊) 3. Мога да наема някой, който да изработи продукта. 4. Знам точно къде да намеря тези хора и как да стигна до тях със social media marketing. 5. Мога да построя продажбена фуния и да си гарантирам успешен бизнес с дигитален продукт, който се продава в цял свят. Не е ли страхотно?! :) Толкова лесно е да започнеш бизнес в наши дни. И най-добрата инвестиция е в твоето собствено обучение. Тогава, винаги когато прочетеш новина, ще имаш отворени очи да видиш голямата бизнес възможност в нея. Не спирай да учиш и се обграждай с правилните хора!

Публикация, споделена от Unique Nojici (@aneliya.maglev) на

Бизнес идея: Този тренд се превръща в бизнес за милиони, благодарение на Instagram

Ако сега имах повече време, щях да хвана този тренд и да го превърна в бизнес 🌵

Аз прекарвам много време в Instagram в изучаване на успешните инфлуенсъри и стратегиите на успешните millenial бизнеси. През последните няколко месеца забелязах една тенденция, която се повтаряше отново и отново в повечето снимки. Виждах едно и също нещо в офисите, ресторантите, спалните, навсякъде..

Дадох си сметка, че това е СТРАСТ на моето поколение. Дори осъзнах, че аз също е имам, но не е достигнала до Insta нивата. Няколко дни по-късно ми излезе една статия, мисля че идваше от Business Insider, в която се говореше за това как millenial поколението е полудяло по отглеждането на стайни растения.

На пръв поглед – нищо особено, нали?

Аз от малка си знам, че зимата къщата става джунгла, защото мама прибира цветята и нямаше да ми прозвучи като голяма бизнес възможност, ако не бях прекарала достатъчно солидно количество часове в Instagram и една година в продажба на дигитални продукти.

Моят мозък, който с времето научих да вижда навсякъде бизнес възможности, веднага стигна до една…

Ако сега имах повече време, щях да разработя дигитален продукт (книга, курсче, нещо малко и готино) за отглеждане на стайните растения, любими на инстаграмърите.

Защо ли? Ето какво ме накара да насоча вниманието си към тази бизнес възможност:

 • тренд
 • милиони хора, запалени по това
 • любопитство – как и аз да отгледам инстаграмски растения
 • поколение, жадно за знания – ние почти нищо не правим преди да сме прочели how-to guide, за да ни каже някой точните стъпки. Особено така наречените millenial предприемачи.
  От къде знам ли? Не питай… само ако ми видиш харда.. и външния хард.. и dropbox, google drive и pcloud..
 • СТРАСТ – страстта е нещо, заради което хората харчат пари с удоволствие, без да се замислят
 • възможност за social разпространение – заради положителната нотка в стайното градинарство всеки, който постигне дори минимален успех, ще споделя с моя хаштаг и ще ме препоръчва

Защо го казвам ли?

💡Искам да ти дам една идея – ако сега започвах бизнес, знаех за тренда и че мога да стигна до тези хора със социални мрежи, щях да започна точно този бизнес.

 

Бизнес идея: Този тренд се превръща в бизнес за милиони, благодарение на Instagram

Защо?

1. има огромен потенциален пазар от хора, които се кефят на идеята и са свикнали да четат гайдове преди всяко действие. И да си плащат за това.

2. Не е нужно аз да имам тази страст (а в случая и аз отглеждам стайни растения. Успешно :))

3. Мога да наема някой, който да изработи продукта.

4. Знам точно къде да намеря тези хора и как да стигна до тях със social media marketing.

5. Мога да построя продажбена фуния и да си гарантирам успешен бизнес с дигитален продукт, който се продава в цял свят.

Не е ли страхотно?! :)

Толкова лесно е да започнеш бизнес в наши дни. И най-добрата инвестиция е в твоето собствено обучение. Тогава, винаги когато прочетеш новина, ще имаш отворени очи да видиш голямата бизнес възможност в нея.

Същата логика на мислене можеш да приложиш за всяко друго нещо, в което видиш потенциал. И да превърнеш много чужди страсти в твои бизнеси :)

За финал само ще ти напомня, че всичко е възможно. Трябва само да държиш очите си отворени и да гледаш чашата ти винаги да е празна, за да поемаш новите идеи и от тях да отсяваш онези, които имат потенциал за милиони :)

Затова – не спирай да учиш и се обграждай с правилните хора!

Последвай ме в Instagram за повече истории и вдъхновение :)

Nojici - Как да превърнеш страстта си в бизнес

 

Written by Aneliya Magleva