Програмираш ли ума си за провал? А пробвал ли си да предизвикаш успеха?!

Защо, когато мислим, че ще паднем наистина падаме?

Ще си кажеш “ами късмет..” или пък “по законите на Мърфи винаги така става” или най-лошото – “аз не съм добър в това и винаги ще падам”.

Човешкият мозък е уникално нещо. За него няма случайности или късмет. Има само заложени програми и модели, които той превръща в реалност.

В този пост ще ти разкажа как да програмираш мозъка си така, че да изключиш провала и да предизвикаш успех във всеки аспект от живота си.

Четох историята на Карл Валенда от трупата “Летящите Валенда”. В продължение на години той изпълнявал номер във въздуха без възможността за провал изобщо да минава през ума му. Всеки път, когато започвал, той знаел, че ще завърши с успех. Мисълта за възможно падане не съществувала в главата му изобщо.
Изведнъж той започнал да споменава пред жена си, че си представя как пада. 3 месеца след първото такова изказване Карл паднал и починал.

Програмираш ли ума си за провал

Бик Валенда при въздушната си разходка над Чикаго в чест на прадядо си Карл Валенда, загинал през 1978 г.

Ще си помислиш, че е предизвикал съдбата си или “до тогава му било писано”.

Истината е, че е подал сигнала за потенциално падане към мозъка си и той е изпълнил командата.
Така работи мозъкът – прави каквото му кажем, независимо дали е добро или лошо за нас. Така се осъществяват и най-големите ти страхове. Така нищо не работи, ако вярваш, че не си достоен да го получиш.
Не можеш да се харесаш на желания мъж или жена. Не можеш да развиеш бизнеса си или да се изкачиш нагоре по кариерната стълбица. Не можеш да спечелиш повече пари, независимо какво правиш… Просто не вярваш, че го заслужаваш и мозъкът ти ограничава ресурса, който ще ти помогне да го постигнеш. За сметка на това ти дава изобилие от идеи как да се провалиш. И се проваляш.

Но ако искаш, можеш да настроиш мозъка си да работи и по точно противоположния начин.

Ключът към постигане на желаните резултати е в това да си представиш нещата така, че да преминеш в продуктивно състояние. Това е състоянието в което си изпълнен с енергия, постигащ всичко с лекота, работата ти спори, отношенията ти с хората са отлични и сякаш няма сила на света, която може да те спре.

Сигурна съм, че си изпитвал това състояние. Всички сме. Иска ни се да можеше всеки ден да е така… какъв живот щяхме да си построим тогава!

Всъщност е възможно!

Можеш да извикваш това състояние по команда и да се възползваш от вътрешния си ресурс винаги, когато имаш нужда от това.

Програмираш ли ума си за провал

Как да настроиш мозъка си така, че да привличаш успех

Всичко е до настройката ти. Най-лесният начин да умножиш успехите си е да моделираш собственото си състояние на успех или това на други хора, постигнали същата цел преди теб.

Как да моделираш състоянието на успех?

Единият начин е като си спомниш как си се чувствал и какво си правил в най-успешните си дни и да копираш всичко – дрехи, стойка, чувства, ритуали (ако си имаш такива), хора, които си слушал или с които си говорил тогава.. всичко.

А другият е да изследваш успешни в същата област хора и да копираш тяхното състояние.

И в двата случая най-важното е да вярваш, че можеш и ще бъде!

Безусловната вяра в себе си и в това, което правят, е едно от нещата, което прави най-успешните хора това, което са.

Ако не вярваш в себе си, никой няма да повярва в теб.

Ако не обичаш себе си, никой няма да те обича.

Ако се смяташ за недостоен, такъв ще бъдеш.

Ако формираме представа, че нещата ще потръгнат, създаваме вътрешни ресурси, необходими за постигането на състояние, което ще ни помогне да постигнем търсените резултати.

Всичко, което се случва в реалния ти свят, е проекция на твоята собствена мисъл.

Мислите са като семена в ума – посей хубаво семе и ще пожънеш плодове след време. Посей лошо и ще получиш само плевели!

Ти избираш – себе си, живота си, бъдещето си. Само ти!
Ако искаш нещо по-добро, тренирай ума си. Няма по-могъща сила, която да създаде живота, който искаш!

Written by Aneliya Magleva