9 урока за стил от Фрида Кало, които ще ти спечелят приятели

Случва ли ти се да имаш от онези дни, в които си казваш “Не се харесвам”, “Имам проблем”, “Искам тези обувки, но ще трябва да съм на вода до края на месеца”… На мен ми се е случвало. Има дни, в които светът ми е крив и нямам идея защо. Истината е, че всеки има проблем. Малък или голям, това малко дразнещо нещо ни тревожи, депресира, убива самочувствието. Затова днес реших да ти разкажа за нещо и вдъхновяващо, което ще ти помогне да видиш, че всичко е възможно и ти си уникална.

Това са 9 урока за стил, които научих от Фрида Кало. В тази статия ще намериш тези 9 неща, които ще ти помогнат да живееш по-добре, да влияеш положително на хората, по-лесно да намираш нови приятели и винаги да бъдеш запомняна със своя неповторим стил.

1.Master Selfie

Съвременният, леко мързелив вариант, на автопортрета е любимото селфи. Обикновено винаги се стараем да сме супер красиви на него, а най-важното е да покажем емоция, която да зарази тези, които го видят. Забрави за нацупените устни. Покажи автентичното си аз, защото си уникална и не е нужно да приличаш на всички останали. Фрида ясно е показвала свързаните си вежди. Да, не е красиво, но е едно от нещата, заради които лицето и излиза в съзнанието на всички ни и никога няма да бъде забравена.

9 урока за стил от Фрида Кало

2. Превърни слабостите си в сила

Нормално е да има нещо в теб, което не ти допада. Понякога можеш да го промениш, понякога не… Но не е нужно винаги да го криеш и да се чувстваш дискомфортно. Всяка монета има две страни, нали? Използвай всяка страна в своя полза. Фрида превръща физическите си недъзи в дисплеи на изкуството. Носи шармантни поли и цветни протези. Това я показва като силна жена, която приема себе си и е щастлива от това, с което природата я е дарила, вместо да потъва в депресия.

9 урока за стил от Фрида Кало

3. Наблюдавай какво те заобикаля

Около нас има толкова интересни неща, които можем да вплетем в изкуството да се обличаме. Не се ограничавай само в това, което е модерно, погледни настрани и ще видиш изумителни неща. Фрида вплита в стила си традиционната мексиканска култура и го прави различен. Да, не е част от топ тенденциите на сезона, но ясно казва “Това съм аз!”

9 урока за стил от Фрида Кало

4. Не забравяй корените си

Много лесно е да се преместиш в по-голям град или по-голяма държава и всичко в миналото ти да ти се струва обикновено, провинциално… не забравяй корените, семейството, историята си. Те са “виновни” да си човекът, който си днес. Те са основата. Фрида не се е срамувала да каже, че е максиканка.  9 урока за стил от Фрида Кало

5. Остави вярванията и ценностите ти да повлияят стила ти на обличане

Много пъти съм казвала, че целта на дрехите ни не е да ни предпазят от голотата. Те са изразно средство, също като думите, боите и четката… имат невероятна сила и могат да работят в наша полза. Помисли в какво вярваш, какво обичаш и остави въображението да ти покаже дрехата, с която да го изразиш. Това е една от стъпките за създаване на собствен стил. Вярванията на Фрида я карат да не приема актуалните тенденции в момента и да се противопостави на висшата класа по своя уникален начин. Именно затова и до днес тази жена е модна икона. Не е следвала, създавала е.

9 урока за стил от Фрида Кало

6. Обличай се за СЕБЕ СИ

Често се случва да се съобразяваме с хиляди неща. Идват и въпросите “Дали ще ме хареса?”, “Какво ще си помисли?”, “Как ли ще са облечени другите момичета”, “Трябва да се впиша в обстановката… по добре да се облека като другите…” – случвало ли ти се е? Е, не го прави повече. Всеки ден е важен в живота ти. Не го пилей, за да бъдеш като другите или за да се обличаш за тях. Забрави за мнението на всички останали. Ще те гледат странно, защото си различна и смела. Обличай се за себе си. Остави дрехите да те вдъхновят и окрилят. Ако се чувстваш добре в дрехите си, денят ти ще бъде прекрасен. И всички ще те харесват не заради дрехите, а заради позитивизма, който идва от едно щастливо момиче!

9 урока за стил от Фрида Кало

7. ОБЛИЧАЙ СЕ всеки ден!

Сега сигурно си казваш “Анелия е луда! Аз не ходя гола..”. Но не е това смисъла на думите ми. Обличай се така, че да впечатляваш, да бъдеш себе си и да се чувстваш страхотно като… ами като себе си :) Накарай въображението си да работи. Аз имам правило и то е да не повтарям сет. Това ми слага граници, но премахва преградите, защото аз всеки ден тренирам въображението си да работи на креативни вълни. Всеки ден рисувам с дрехите си и се опитвам да рисувам неповторими неща. И ти можеш, само опитай :)

9 урока за стил от Фрида Кало

8. Не позволявай на годините да те променят

Само защото влизаме все по-дълбоко в живота на възрастните, не означава, че трябва да се превърнем в клонинги. Остани себе си и показвай в какво вярваш, какво те вдъхновява и какво те кара да ставаш с желание всеки ден. Не влизай в рамки. Там е скучно :) Въпреки че Фрида умира само на 47 години, тя никога не спира да изразява себе си чрез дрехите по онзи неин, специфичен начин.

9 урока за стил от Фрида Кало

9. Носи цветя в косите си

Изглежда красиво, нали? Най-впечатляващата част от жената не е перфектното тяло. Лицето е – очите и усмивката. Те са изразните средства на душата. Те показват емоциите. Те омагьосват. Ако трябва да си сложиш само един аксесоар, нека той подчертава лицето ти. Може цветята да не са твоето нещо, въпреки че изглеждат прекрасно по начина, по който ги носи Фрида, но винаги можеш да избереш шапка или аксесоар в косите. Те ще подчертаят очите и усмивката :)

9 урока за стил от Фрида Кало

Ако тази статия те вдъхнови, накара те да вярваш повече или те накара да се усмихнеш, сподели я с приятел. Някой, някъде, има нужда да прочете тези редове, за да повярва в себе си и в мечтите си и да се превърне в най-добрата версия на себе си!

Written by Aneliya Magleva