7-те механизма на съзнанието ти, които ти пречат да бъдеш успешен

Случвало ли ти се е да искаш да направиш нещо, или дори да го правиш, и то да не се получава?

Полагаш много усилия, работиш двойно, правиш какви ли не творчески гимнастики, но нищо не се променя. Изглежда така, сякаш на всички останали им е лесно, а при теб нещата циклят.

И на мен ми се е случвало. И то не веднъж. Но намерих начин да го променя и точно това искам да споделя в този пост.

От край време вярвам, че има нещо, което липсва у много от българите. Това нещо ги кара да мрънкат, да се оплакват, вечно да чакат някой да им помогне и да вярват, че винаги някой им е длъжен. Тези хора живеят доста ограбен и нещастен живот и не знаят какво да направят, за да променят собствения си свят. Или по-лошо – дори не се опитват да разберат.

Моята причина #1 се нарича способността за поемане на отговорност.

Хората, които успяват, на първо място могат да поемат отговорност за всяко свое действие или бездействие.

Но наскоро открих и още един основополагащ фактор за успеха. И 7 механизма, които или те правят успешен, или те провалят.

Има едно нещо, което обединява хората, постигнали забележителни резултати. И въпреки че всички днес имаме достъп до същата информация и много хора раждат всеки ден идеи, които биха променили света, много малко наистина постигат резултати.

Голямата разлика идва от действието. От крайното решение да предприемеш действие, което ще те доведе до постигане на резултати.

Виждаш ли, само идеята никога не е достатъчна. Тя си остава мозъчен импулс, ако не предприемеш действие, за да я направиш реална.

Често когато видим успял човек, първосигнално смятаме, че той има особен талант, който го е довел до успеха, или пък е имал късмет. А когато се вгледаш по-надълбоко, забелязваш, че него го отличават само 2 качества от масата – способността да предприема действие и вярата, че той носи отговорността за това.

Но и тези двете сами по себе си не са достатъчни, за да те доведат до успеха. За да стигнеш от точка А до точка Б ти трябва стратегия и план за действие. Тук идват и 7-те механизма на абсолютния успех, за които ще говоря в това видео. Най-успешните хора в света следват именно тези 7 механизма, за да превърнат родилата се идея в реалност, да не се отказват по пътя на изпълнението и, и да я превърнат в успех.

Тони Робинс казва, че ако искаш да постигнеш определени резултати, някой вече го е направил. Всичко, което ти трябва да направиш, е да копираш неговата стратегия. Същата стратегия, същото мислене и същите действия, които са довели него до успех, ще доведат и теб до същото място. Това много прилича на следване на готварска рецепта – можеш да сготвиш ястие като това на най-добрия готвач в света, ако дословно направиш това, което прави и той.

Тези 7 механизма, за които говоря в днешното видео, научих от една книга, която силно препоръчвам да прочетеш – “Неограничената власт или изкуството да владеем себе си” на Тони Робинс. Вътре има подробно описание за това как да се научиш да прилагаш стратегиите на успелите за себе си и как да откриеш собствените си стратегии на действие.

А откриеш ли къде се крие причината за твоите неуспехи в която и да е сфера, лесно ще научиш как да обърнеш процеса и да ги превърнеш в успехи :)

Written by Aneliya Magleva